pondělí 14. září 2020

Přírodní kosmetika Martina Gebhardt

Německá značka Martina Gebhardt byla první přírodní kosmetikou, která mě velmi uchvátila. A nejen svým složením. Začnu tím, že se pyšní certifikací Demeter. Je to certifikát, který mohou získat produkty založené na biodynamickém zemědělství. Jedná se o nejvyšší stupeň biokvality. Tento certifikát má velmi přísná pravidla a dosahují ho pouze produkty z ekologického zemědělství. Suroviny se pěstují na farmách, které jsou propojené v celek, vnímají roční období a nejrůznější přírodní cykly. A zároveň je tato kosmetika ještě tvořena spagyrickými esencemi

“Základem spagyrické kosmetiky je spagyrická esence rostliny, jež vzniká oddělením tří alchymistických rostlinných principů – soli, síry a rtuti. Fyzicky jde o oddělení minerální složky rostliny ohněm (sůl), oddělením prchavých látek – éterických olejů destilací rostliny (síra) a kvašením a opakovanou destilací se získá rostlinný alkohol (rtuť). Alchymistickým prvkům soli, síry a rtuti můžeme rozumět jako esenci země (fyzického těla), esenci ohně (duše) a vody (ducha). Po oddělení těchto prvků, následuje jejich spojení do roztoku, jež je vystaven působení Slunce a Měsíce ve speciální nádobě a při určité teplotě po dobu šesti týdnů až jednoho roku. Díky tomuto působení spagyrická esence obsahuje životní energii známou také jako prána nebo čchi.” 

Martina Gebhardt má několik pleťových řad. Já vyzkoušela hlavně šalvějovou péči na mastnou a problematickou pleť. Celá řada se skládá z čistícího mléka, tonika, masky, pleťového mléka a hutného krému.  

Čistící mléko obsahuje v základu vodu, olivový olej, extrakt ze šalvěje, vilínovou vodu, extrakt z myrty, černého bezu, alkohol, pěnivou látku, koloidní zlato, stříbro a šalvějový olej. Mléko se dá buď aplikovat na tamponek a vyčistit jím pleť, či se dá použít jako lehká mycí emulze společně s vodou. 

Šalvějové tonikum má v základu vodu, alkohol, šalvějový, jitrocelový, tymiánový a vilínový extrakt a šalvějový olej. Toniku skvěle tonizuje pleť a jemně stahuje póry. 

Šalvějová maska je složena z vody, slunečnicového oleje, šalvějového extraktu, vilínové vody, z extraktu z černého bezu, mydlokoru (upřímně, slyším název poprvé), puškvorce a kopřivy. Obsah  masky doplňují ještě další suroviny a konzervace je zajištěna opět koloidním zlatem a stříbrem. Tuto masku prostě zbožňuji, je jedna z mých favoritek ♥. Po použití je pleť příjemně vyčištěná a velmi jemná.

Pleťové mléko a pleťový krém jsou složením dost podobné předchozím produktům (navíc zde najdeme třeba bambucké máslo, včelí vosk...). Krém je velmi hutný, takže kdo nemá rád hutnější konzistenci, tak by raději měl sáhnout po pleťovém mléku. To je velmi lehké, krásně se vstřebává do pleti. U krému zůstává na pleti ochranný film, který se hodí především v zimě. Anebo já ho moc ráda používám na noc. Tyto produkty ale nejsou rozděleny na denní a noční péči. Záleží pouze na Vás, jaká varianta se Vám zalíbí.


Celá tato řada dělala mé pleti moc dobře. Zároveň to byla první kosmetická značka, která posunula k lepšímu mou mastnou aknózní pleť. A konečně se mnou začala pleť spolupracovat. Úplně nejvíce mi sedl pleťový krém a maska. Hutnější konzistence krému mi vůbec nevadí. Jak jsem již psala... obzvlášť v zimě, kdy potřebuje pleť pořádnou ochranu před mrazem, větrem a dehydratací, tak je tento krém extra vhodný. Dokáže pleť úžasně vyživit a snaží se předcházet pupínkům. A hojit ty již vytvořené.

Velkou výhodou je i to, že značka vytvořila prodejné vzorky od většiny produktů. Takže si vše můžete vyzkoušet, než si koupíte velký produkt.

Zdroje textu:

0 komentářů:

Okomentovat